Öğrenci İşleri (Otomasyon) şifresi veya pini Öğrenci İşleri Dekanlığı tarafından verilen ve İTÜ Öğrenci Numaranız ile ilişkili olan bir şifredir. Bu şifre üzerinde İTÜ/BİDB'nin (Bilgi İşlem Daire Başkanlığı) hiçbir yetkisi veya sorumluluğu yoktur. Dolayısı ile bu şifre veya pin ile ilgili sorularınızı lütfen İTÜ Öğrenci İşleri Dekanlığı'na iletiniz.

IP çakışması durumunda aşağıdaki yol izlenmelidir:

Bilgisayarım'a sağ tıklanır ve açılan pencerede Manage'a (Yönet) seçeneğine gelinir. Computer Management penceresi açıldıktan sonra, System Tools (Sistem Araçları) ’un altında yer alan Event Viewer (Olay Görüntüleyici)’a tıklanır. Olay Görüntüleyici'nin altında yer alan System (Sistem)’a tıklanır. Burada TCP/IP kaynaklı hataya çift tıklandığında Event Properties (Olay Özellikleri) penceresi açılır ve buradan çakışmaya sebep olan bilgisayarın MAC adresine ulaşılır. Bu durumda çakışma yaratan MAC adresi, BİDB'ye problem kaydı olarak bildirilir.

İTÜ Kullanıcı Şifreniz sizin İTÜ/BİDB bünyesinde sunulan hizmetlere doğrudan veya dolaylı olarak erişmenizi sağlayan kimlik doğrulayıcıdır.İTÜ Kullanıcı Şifreniz aşağıdaki şartları sağlamalıdır.

  • İTÜ Kullanıcı Şifreniz kesinlikle başkaları tarafından bilinmemelidir. İTÜ Kullanıcı Şifrenizin başka şahısların eline geçmesi durumunda oluşabilecek tüm durumlardan şifre ile ilişkilendirilen kullanıcı sorumludur.
  • İTÜ Kullanıcı Şifreniz en az 10 karakter uzunluğunda olmalıdır.
  • İTÜ Kullanıcı Şifreniz içerisinde aşağıdaki dört koşuldan en az üçünü (tercihen dördünü) sağlamalıdır.
  • İçerisinde en az 1 adet küçük harf
  • İçerisinde en az 1 adet büyük harf
  • İçerisinde en az 1 adet rakam
  • İçerisinde en az 1 adet özel karakter (*,?,-,&,vb...)
  • Bu kurallara uygun şifre türetmek ilk başta zor gözükse de aslında kolaydır. Örn: OrnektiR*11 gibi sadece sizin için bilindik bir kelime ve sonunda hem rakam hem de özel karakter kullanarak şifrenizi oluşturabilirsiniz.
  • İTÜ Şifreniz geriye dönük 3 şifreniz ile aynı olmamalıdır.

Mozaik üniversitemizin akademik ve idari birimlerinin kolay ve hızlı bir şekilde websitesi oluşturmasına olanak sağlayan bir sistemdir. Sistemin kullanılması için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç olm ayıp, içerik yönetimi tamamen web tabanlı olarak yapılabilmektedir.

Mozaik sisteminden faydalanmak için birim yetkilisini BİDB'ye dilekçe yazılması yeterlidir. Dilekçede sitenin ismi ve içerik düzenleme için yetkilendirilecek kişilerin bilgilerinin bulunması gereklidir.

VPN Hizmetinden sadece İTÜ mensupları faydalanabilir. VPN hizmetinden hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

EKP üniversitenin idari birimlerinde gelen-giden evrakların kaydını tutan ve raporlayan bir uygulamadır.

Yeni bir kullanıcının EKP'yi kullanabilmesi için kendi birim yöneticisi tarafından yetkilendirilmesiyle ilgili dilekçenin yazılması gereklidir.

YGG üniversitemizde gerçekleştirilen idari işler ve akademik faaliyetlerin daha etkin ve verimli yapılabilmesi için gerek duyulan yazılımların geliştirilmesinden sorumludur. YGG geliştirmiş olduğu projelere kullanımda olduğu sürece kesintisiz destek ve bakım hizmeti sağlar.

Talep edildiği taktirde üniversite bünyesinde kullanılacak dış kaynaklı yazılımların sağlaması gereken şartlar ve özellikleri belirleme konusunda danışmanlık yapar.

Dış kaynaklı yazılımların desteğinin verilmesi YGG'nin sorumluluğu değildir. Bu destek yapılan sözleşmeler uyarınca yazılımı sağlayan firmalar tarafından sağlanır.

  • Windows için komut ekranında ipconfig yazarak aktif olan bağlantıların ayarları görüntülenebilir. Bu komuta -all parametresi eklenerek bütün internet donanımlarının (aktif veya pasif) durumları kontrol edilebilir.
  • Linux işletim sisteminde ip yapılandırmasını kontrol etmek için konsol ekranında ifconfig komutu yürütülür