• 08 Ocak 2013

İTÜ Net 2 Gbps

ITU/NET internet erişim hızı 2 Gbps seviyesine çıkartıldı.
    ITU/NET omurgasına, Cisco Nexus 7000 serisi cihazlar entegre edildi.

• 02 Şubat 2011

İTÜ Net 1 Gbps

İTU/NET internet erişim hızı 1 Gbps seviyesine çıkartıldı.

• 08 Nisan 2004

1000 Adet Kişisel Bilgisayar

Merkezi olarak yönetim, servis çeşitliliği, her bir uçbiriminde birden fazla işletim sistemi desteği ve öğrencilerin gezici olarak kaynakları kullanabilmesi özellikleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi'ne özgün bir yönetim çözümünü senelerdir barındıran, öğrenci laboratuarlarında son işlemci teknolojisine sahip 1000 adet kişisel bilgisayar yenilenerek öğrencilerimizin kullanımına sunuldu...

• 11 Şubat 2002

ULAKNET 100Mbps Erişim

İTÜ/NET Ulusal Akademik Ağ'a (ULAKNET) 100Mbps erişim hızı ile bağlandı. ULAKBİM, İTÜ-BİDB bünyesinde Marmara Bölgesi üniversitelerinin ULAKNET'e erişimini sağlayacak bir POP noktası kurdu.

İTÜ-BİDB, 2002 yılı "CNAP Uygulamasını En Hızlı Yayan Bölgesel Akademi" ödülünü aldı. Merkezi öğrenci laboratuvarları kuruldu. Bu Sunucu-İstemci mimarisine geçişte ciddi bir adım oluşturdu. Öğrencilerin kampüste çeşitli fakültelerde bulunan bilgisayarlar laboratuvarlarının herhangi birinden tek kullanıcı ismi ve şifre ile bağlanıp çalışabilmesi ilk defa desteklendi. İTÜ/NET omurga yapısı yaygınlaştırıldı ve tüm birimlere 100 Mbps'lik erişim hızı sağlandı.

• 08 Mart 2001

Bölgesel Akademi

Haziran 2001'de İTÜ Cisco CNAP programı Bölgesel Akademi'ye (Regional Academy) dönüştü.erkezi öğrenci laboratuvarları kuruldu. Bu Sunucu-İstemci mimarisine geçişte ciddi bir adım oluşturdu. Öğrencilerin kampüste çeşitli fakültelerde bulunan bilgisayarlar laboratuvarlarının herhangi birinden tek kullanıcı ismi ve şifre ile bağlanıp çalışabilmesi ilk defa desteklendi.

• 08 Mart 2001

Bölgesel Akademi